
Pokud Vás zajímá, jaká je ta nejpálivější chilli paprička na světě, pak vězte, že její název zní Smokin Ed’s Carolina Reaper, také nazývána „HP22BNH“, kterou vypěstoval Ed Currie, jež provozuje společnost PuckerButt Pepper ve Fort Mill, Jižní Carolina, USA. Tato paprička se oficiálně stala tou nejpálivější paprikou v roce 2012. Bylo ji naměřeno průměrně 1.569.300 SHU na Scovillově stupnici a některé z nich dosahovaly pálivosti 2.200.000 SHU.
Carolina Reaper paprička vznikla křížením Ghost Chilli papričky a Červené Habanero papričky.
Co je Scovilleho stupnice?
Scovilleova stupnice měří pálivost paprik a chilli papriček. Papriky obsahují látku kapsaicin, která způsobuje pálení tím, že stimuluje receptory nervových zakončení jazyka. Počet jednotek pálivosti (SHU) odpovídá přítomnému množství kapsaicinu.
Pro srovnání:
Aby jsme lépe pochopili pálivost této papričky, srovnejme si ji s oblíbenou pálivou chilli papričkou Jalapeňo (chalapeňo), která má pouze 2500-8000 SHU.
zdroj:http://www.1000nej.cz/nejpalivejsi-chilli-paprika-na-svete.html
Nejpálivější chilli paprika na světě
30. 08. 2015Tato paprička se oficiálně stala tou nejpálivější paprikou v roce 2012.

